(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Asetatsetanilidning konformerlari va tautomerlari DFT (B3LYP/6-311++G**) va IQ spektroskopiya usullari bilan o’rganilgan. Molekulyar O–H∙∙∙O va N–H∙∙∙O vodorod bogʻlanishi orqali hosil boʻlgan asetoasetanilid dimerlarining geometriyasi va energiya parametrlari olindi. Azot va kislorod atomlarining elektron juftlari va C=O karbonil guruhining antibogʻlovchi π*-orbitallari hamda atsetoasetanilid tautomerlaridagi qoʻsh va yakka bogʻlarning donor-akseptor oʻzaro taʼsirining energiyasi NBO usuli yordamida hisoblangan.