(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada O’zbekiston rangtasvir janrida qishloq hayoti mavzusining aks etishi, jamiyat hayotiga ta’siri va asosiysi yoshlar, ijod ahli nigohida u qanday ahamiyatga ega ekanligi to’g’risida. Qolaversa, qishloq hayoti mavzusining bugungi kundagi tasviriy ifodasiga bag’ishlanadi. Rangtasvir san’atining yosh avlod tarbiyasidagi o’rni ulkan va beqiyos, bu borada qishloqlar hayotining hozirda ancha takomillashgani va yetarlicha e’tiborda ekanligi rassomlar nigohida va inson obrazini tasviriy san’atda timsol sifatida yaratish, hozirgi kunda ham qiziqarli va dolzarbdir