(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Qadimiy turar-joy binolari, masjidlar, madrasalar, maqbaralar, so’nggi asrlarda bunyod etilgan qator boshqa xil binolar va inshootlar me’morchiligida singib ketgan rango-rang naqshlar, asrlar davomida yuzaga kelgan nafosat durdonalari, yorqin va quvnoq rangli gullar, yuksak did bilan ado etilgan bezaklarni o’rganish muhim ahamiyatga egadir. Maqolaning asosiy mazmuni O’zbek naqqoshlik san’atini tanishtirishdan iborat.