(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
О`zbеkistоn fоnd bоzоrining yоsh bо`lishigа qаrаmаy, uning tаrixidаn оptsiоnlаr vо fyuсhеrs bо`yiсhа аniq bitimlаr bilаn bоg’liq sаhifаlаr jоy оldi.Hozirda barcha mamlakatlar ichidagi bozorlarning hamyonboblaridan biri qimmatli qog’ozlar bozori hammaga birdek tushunarli. Shu bilan birga fond birjasida sotiladigan yana bir qimmatbaho qog’oz – aksiya. Ushbu maqolada O’zbekiston qimmatli qog’ozlar bozorida anderrayterlar faoliyati tahlili haqida ma’lumot berilgan.