(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Bu maqola, boshlang’ich sinf o’qish darslarida interfaol usullardan foydalanishning ta’limiy ahamiyatini o’rganishga bag’ishlangan. Maqolada interfaol usullar, o’qituvchilar va talabalar uchun ta’lim jarayonini qulaylashtirish, tashqi dunyoga bog’liq malumotlarni integratsiya qilish, va o’rganish motivatsiyasini oshirish yo’llari ko’rsatiladi. Maqolada boshlang’ich sinf o’qish darslarida interfaol usullar, masalan, darslarni interfaol veb-saytlar, ilova dasturlar, virtual darsliklar, va boshqa texnologik vositalar orqali tashkil etishning o’qish jarayonini qanday o’zgartirishi mumkinligi bayon qilinadi. O’qituvchilar uchun bu, talabalarni o’rganishni yanada qizg’inroq va samarali qilishda muhimdir. Maqolada talabalarga o’zlarini o’rganishlari va o’rganishlarini baholashlari uchun onlayn vositalardan foydalanishning o’z ahamiyati ham o’z vaqtida aytib o’tiladi. Bu, talabalarga ularning o’z o’rganishlari ustida boshqaruv qilish imkoniyatini beradi va ularning o’rganish motivatsiyasini oshiradi. Interfaol usullar orqali o’rganishning bir qismi ta’limiy dasturlar va kontentlar orqali amalga oshiriladi. Maqolada, bu tashqi dasturlarning va o’zlashtirish imkoniyatlarning o’rganish jarayonini o’z ichiga olgan muhimliklarini ko’rsatish uchun misollar beriladi. So’z boshlang’ich sinf o’qish darslarida interfaol usullardan foydalanishning o’qitish jarayonini yanada samarali qilish uchun zarur bo’lgan muhim faktorlar va eng yaxshi praktikalar ham ko’rsatiladi. Maqolada talabalarni interfaol usullar orqali o’rganishga yo’l qo’ymoq, ularni motivatsiyalash va ta’limiy jarayonlarini o’zlashtirish bo’yicha boshqa maslahatlar va takliflar ham taqdim etiladi. Annotatsiya maqola mavzusini jamiyatning hozirgi davriga mos ravishda o’quvchilarni o’rganishda yangi yo’llar va texnologiyalardan qanday foydalanishni o’rgatishda qanday samarali ta’limiy usullaridan foydalanish mumkinligini o’rganishni maqsad qiladi.