(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada mamlakatning iqtisodiy rivojlanishida xalqaro savdo, tashqi savdo aylanmasi, eksportning o‘sishi va diversifikatsiyasining hozirgi holati, uning tarkibiy o‘zgarishlari tahlil qilingan. Shuningdek, eksportining tarkibida qo‘shilgan qiymati yuqori mahsulotlar va yangi tovarlarni ko‘paytirish hamda mamlakatda eksport diversifikatsiyasidagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan