(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Boshlang’ich sinf o’quvchilarini fanlarni o’zlashtirishda motivatsiyalash va ularni o’rganishni rag’batlantirish uchun chora tadbirlar juda muhimdir. Bu masala ustida muvaffaqiyatli amalga oshirilgan chora tadbirlar, o’quvchilarning ilg’or va yorqin his-tuyg’ularini rivojlantirish, fanlar bilan bog’liq xarakterlarini o’zlashtirish, va o’quvchilarga yaratuvchi o’rganish muhitini taqdim etish mumkin. Quyidagi maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarini o’zlarini fanlarni o’rganishda yanada yaxshilash uchun foydali bo’lgan chora tadbirlar haqida gaplashiladi. Barcha sohalarda bo‘lgani kabi bugunda boshlang’ich ta’lim tizimiga ham e’tibor qaratilmoqda. Boisi esa, boshlang’ich ta’limda yetuk kadr yetishib chiqishida, bolalarning qiziqishlari va qobiliyatlarini belgilashida o‘rni beqiyosdir. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini mustaqil fikrlashga o‘rgatishda didaktik o‘yinlardan keng foydalanish yo‘llari ko‘rsatilgan bo‘lib, zamonaviy pedagogik texnologiyalarning ahamiyati va afzalliklari yoritib berilgan. Mazkur maqoladan boshlang’ich ta’lim yo‘nalishi talabalari, doktarantlar, mustaqil izlanuvchilar hamda keng auditoriyaga mo‘ljallangan. Ushbu maqola xalqaro tajribalardan olingan ma’lumotlar asosida O‘zbekistonda boshlang‘ich ta’limda ta’lim samaradorligini oshirish strategiyalarini o‘rganadi. Maqolada muloqot (munosabat) va amaliy yechimlar (yechimlar) mavzulariga e’tibor qaratilib, jahon amaliyotidan foydalanish O‘zbekistonning boshlang‘ich ta’lim tizimida o‘qitish va ta’lim natijalarini yaxshilashga qanday hissa qo‘shishi haqida so‘z boradi.