(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mavjud bo’lgan statistik dasturiy ta’minot paketlarining soni va turlari har yili o’sishda davom etmoqda. Ushbu kitobda biz SPSS yoki Ijtimoiy fanlar uchun Statistik paket bilan ishlashni tanladik. SPSS ham akademik, ham ishbilarmon doiralarda mashhurligi tufayli tanlandi va bu o’z turidagi eng ko’p ishlatiladigan paketga aylandi. SPSS, shuningdek, ko’p qirrali paket bo’lib, u ko’plab turdagi tahlillar, ma’lumotlarni o’zgartirish hamda chiqish shakllarini amalga oshirishga imkon oshirdi – qisqa qilib aytganda, u bizning maqsadlarimizga ko’proq xizmat qiladi.