(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
maqolada adabiy taʼlim jarayonida nasriy asarlarini oʻqib tushunish koʻnikmasini hosil qiluvchi vositalardan boʻlgan lingvistik tahlil malakasini hosil qilish tizimi, oʻquv topshiriqlar tizimi, usuli va vositalari, oʻquv topshiriqlar turi, tasnifi va tavsifi bayon qilingan. Unda oʻquvchilarida nasriy matnni kalit soʻzlar, tayanch tushunchalar orqali tahlil qilish, oʻqib tushunish haqida fikr yuritilgan.