(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Qayta tiklanadigan energiya manbalari iste’molchilarga energiya xarajatlarini kamaytirish, energiya xavfsizligini yaxshilash va atrof-muhitga ta’sirni kamaytirish kabi bir qator afzalliklarni taklif qiladi. O‘zbekiston, boshqa ko‘plab davlatlar singari, uglerod chiqindilarini kamaytirish bilan birga energiyaga ortib borayotgan talabni qondirish uchun qayta tiklanadigan energiya manbalari salohiyatini o‘rganmoqda. Ushbu maqolada boshqa mamlakatlar tajribasini oʻrganish uchun adabiyotlar tahlili va amaliy tadqiqotlar metodologiyasidan foydalangan holda qayta tiklanadigan energiya manbalarining Oʻzbekiston isteʼmolchilari uchun afzalliklari haqida umumiy maʼlumot berilgan.