(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Aktivlangan ko’mir - o’rik, gilos va yong’oq danaklari po’chog’idan tayyorlangan sorbentlarning sintezi ketma-ket uch bosqichda amalga oshirildi: suv bug’i oqimida danak po’choqlarining pirolizi; ko’mir kukunini suv bug’i bilan tozalash; olingan ko’mirni presslash va sorbent shakliga keltirish. Tabletka shaklidagi sorbentni og’ir metallar sorbtsiyasida qo’llanildi va element tahlili o’tkazildi.