(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Barchamiz bilamizki, hozirgi kunda eng jadal va rivojlanayotgan sohalardan biri bu IT. Yon - atrofimiz elektron jihozlar bilan o’ralgan bir zamonda, hayotimiz ham ITga chambachas bo’g’liq bo’lib qoldi, bugungi kunimiz emas, hatto kelajagimiz ham IT sohasi bilan quriladi. Ko’plab Mamlakatlar IT sohasining rivojlanishiga katta e’tibor qaratilmoqda. Kundalik hayotda ishlayotgan turli xil televizorlar, mashinalar, smartfonlar, smartwatchlar va boshqa har xil maishiy texnikalarimiz maxsus dasturlar orqali ishlaydi, dasturlar esa to’g’ridan to’g’ri dasturlash tillariga va maxsus dasturlarga tayanadi.