(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqola 8 betdan iborat bo`lib, kirish, tadqiqotning maqsadi, Tadqiqotning vazifalari, Tadqiqotning obyekti sifatida, Tadqiqot natijalarining ilmiy axamiyati, Xelat hosil qiluvchi sorbentlarni sintez qilish yo`llari, Dastlabki moddalar va tadqiqot usullari, Tarkibida oltingugurt bo’lgan sorbentlar sintezi, Kaliy O,O-di-(2-aminoetil)-ditiofosfat sintezi, Kaliy O,O-di-(2-aminoetil)-ditiofosfat va epixlorgidrin asosida ligand ajratib olish, Kaliy O,O-di-(2-aminoetil)-ditiofosfat va formal`degidning o’zaro ta’sirlashishidan kompleks hosil qiluvchi ligand olish, Cu (II), Zn (II), Cd (II), Ag (I) ionlarining sintez qilingan sorbentlar bilan koordinatsion birikmalarini hosil qilish, Kompleks hosil qiluvchi sorbentlar ajratib olishda turli omillar ta’siri va ular tuzilishining IQ-spektral tavsifi, kabi bo`limlardan iborat. Ush bu bo`limlarda tarkibida oltingugurt bo`lgan sorbentlarni sintez qilish yo`li shu bilan birgalikda d- metallarning sintez qilingan sorbentlar bilan sorbsiyalash usuli va olingan natijalarning IQ-spektraldagi natijalari berilgan.