(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Nerv to’qimasi yuqori darajada ixtisoslashgan to‘qima bo’lib, to’qimalar va organizmning barcha a’zolarini o’zaro aloqada bo’lishini hamda organizmni tashqi muhit bilan bog’lanishini ta’minlaydi. Nerv to‘qimasi organizmdagi barcha a’zolarning anatomik-funksional bog‘liqligini, ularning kelishilgan holda ishlashini hamda organizmning tashqi va ichki muhit bilan aloqasini ta’minlaydi. Nerv to‘qimasi nerv tizimini tashkil etib, tashqi muhit ta’sirotlarini qabul qiladi, ularni eng oliy darajada tahlil qilib, shu ta’sirotga nisbatan javob qaytaradi.Ushbu maqolada nerv to’qimasi hujayralarining tuzilish gistologiyasi va taraqqiyoti haqida ma’lumot berilgan.