(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada yuzaga kelgan nizolarni hal qilishda mediatsiyaning o‘rni va o‘ziga xos xususiyatlari o‘rganiladi. Rivojlangan mamlakatlarda mediatsiya institutini qo‘llashning o‘ziga xosligi tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasida mediatsiya institutini tartibga soluvchi qonunchilik va mazkur sohada mavjud muammolar o‘rganiladi. Mavjud muammolarga rivojlangan mamlakatlar tajribasiga asoslanib muqobil еchimlar taklif qilinadi. Xulosa qilinadiki, bugungi kunda yuzaga kelayotgan nizolarni an’anaviy usulda emas, balki muqobil usullarda, xususan mediatsiya institutidan foydalanib hal qilish keng tarqalmoqda. Mamlakatimizda mediatsiya instituti rivojlanganligiga qaramasdan, ko‘plab muammolar mavjud va ushbu muammolarni hal qilish orqali mazkur institutni yanada rivojlantirish mumkin.