(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqola tarjima jarayonidagi lingvomadaniy so`zlar, so`z birikmalar, terminlar va gaplarni asliyat tilidan tarjima tiliga o`girishda yuzaga keladigan muammolarni analiz qiladi. Maqoladan ko`zlangan maqsad shuki, milliy koloritga xos so`zlar tarjimasida adekvatlikka erishish va undagi qiyinchiliklarga yechim topish kabi masalalardan iborat. Maqola uchun manba sifatida G`afur G`ulom qalamiga mansub “Shum bola” asari olingan.