(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarida mavjud sifat tizimlari va ularni boshqaruv faoliyatida tutgan o‘rni, sifatga sarflangan harajatlar va ularni sifat boshqaruv tizimi bilan muvofiqlashtirish, sifatni yaxshilash va ta’minlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Sifat –hayot tarzini belgilovchi asosiy kategoriyalardan biri hisoblanadi, u inson va jamiyatning sotsial va iqtisodiy rivojlanishi uchun asos bo‘lib xizmat qiladi. Sifat tizimi hozirgi jamiyatda o‘z ichiga faoliyatning barcha bosqichlarini qamragan holda har qanday ishlab chiqarishni ideologik qismi bo‘lib qoldi. Metrologiyaning, ya’ni o‘lchashlarning mohiyati, ahamiyati fan- texnikaning rivojlanishida beqiyos bo‘lib, u bilan bog‘liq muammolarni yechishda keng imkoniyatlarni ochib bermoqda. O‘lchash sohasida keng ko‘lamda olib borilayotgan ishlar uning fan-texnikadagi va kishilik jamiyatining hayotdagi roli nihoyatda yuqori ekanligidan dalolat beradi. Va albbatta jamiyatning taraqiyoti o‘lchashlarning holati, imkoniyatlari va uning metrologik ta’minoti bilan belgilanadi.