(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Bolalar adabiyotida ijod qilish, qalam tebratish murakkabligi bilan ajralib turadi. Shunday bo‘ lsa-da o‘ zbek bolalar adabiyotida serqirra ijod namunalarini yaratgan bir qancha adiblar mavjud. Masalan, Xudoyberdi To‘ xtaboyev, Anvar Obidjon, Tursunboy Adashboyev va boshqalar. Yuqoridagi shoirlarimizdan Xudoyberdi To‘ xtaboyevning asarlari ko‘ plab bolajonlar bilan bir qatorda kattalarga ham yod bo‘ lgan. Shuning uchun Xudoyberdi To‘ xtaboyev katta-yu kichik bolalarning sevimli adibidir.