(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Yuqori malakali sporchilarni tayyorlash zaminida yosh sport zahiralarini o‘quv mashg‘ulot jarayonini to‘g‘ri uyushtirish, sportchi shaxs sifatlarini tarbiyalash muhim ahamiyat kasb etamoqda, chunki musobaqalar aynan ular o‘tkaziladigan kunda yutilmaydi, g‘alabalar uzoq muddatli, ko‘p soatli, kuchli va shiddatli mehnat natijasida tayyorlanadi. Maqolada ushbu jihatlar bilan birga oliy ta’limda harakatli o‘yinlarni tashkil etish va ularni o‘tkazishning ba’zi jihatlari batafsil yoritilgan.