(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada maktabgacha ta’lim muassasasida bolalarning kognitiv va tadqiqot faoliyatini rivojlantirishning maqsad, vazifalari va shartlari ochib berilgan. Bolalarning bilish vositalari va usullarini o’zlashtirish orqali atrofimizdagi olamni o‘rganishga asosiy e’tibor qaratilgan. Maktabgacha yoshdagi bolalarning kognitiv va tadqiqot faoliyatini rivojlantirishning samarali usullari keltirilgan: yig’ish, loyiha usuli, muammoli o’qitish usuli, ijodiy vazifalarni belgilash, bolalar tajribalari. Maktabgacha yoshdagi bolalarning kognitiv rivojlanishi muammolarini hal qilish uchun mavzuni rivojlantirish muhitining xususiyatlari tavsiflangan