(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida diktantdan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Diktant o‘quvchilarning savodxonligini rivojlantirish, imlo qoidalarini mustahkamlash hamda yozma nutq ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim didaktik vosita sifatida qaraladi. Shuningdek, maqolada diktantning turli turlari, ularning o‘quvchilarning tafakkuri, xotirasi va mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan yoritilgan. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida diktantni tashkil etishning samarali usullari ham tahlil qilinadi.