(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Kremniy-organik moddalar asosidagi antifrizlar zamonaviy sovutish tizimlarida muhim ahamiyat kasb etuvchi yuqori samarali sovutuvchi suyuqliklar hisoblanadi. Ular keng harorat diapazonida barqaror ishlashi, yuqori issiqlik barqarorligi, kimyoviy inertligi hamda korroziyaga chidamliligi bilan ajralib turadi. Ushbu maqolada kremniy-organik birikmalar asosidagi antifrizlarning kimyoviy tarkibi, fizik-kimyoviy xususiyatlari, issiqlik almashinuvi jarayonidagi roli hamda ekspluatatsion samaradorligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi.