(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Мазкур мақолада Ўзбекистон социомаданий маконида тил ва реаллик ўртасидаги ўзаро муносабатлар, уларнинг конструктив хусусиятлари ҳамда ижтимоий онг шаклланишидаги ўрни таҳлил қилинади. Тил реалликни акс эттирувчи восита сифатида эмас, балки уни конструция қилувчи, маъно яратувчи ва маданий моделларни шакллантирувчи тизим сифатида қаралади. Ўзбекистон шароитида миллий анъаналар, тарихий хотира, диний дискурс ва глобаллашув жараёнларининг тил орқали реалликни шакллантиришга таъсири кўриб чиқилади. Тадқиқот натижалари тилнинг социомаданий динамикаси ва унинг идентификация жараёнларидаги ролини очиб беради.