(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada, saraton kasalliklarining bir turi bo‘lgan bosh miya o‘smalari haqida ma’lumot beriladi. Maqolada bosh miya o‘smalarining turlari, rivojlanish jarayoni, sabab va xavf omillari, shuningdek, ularning belgilari va tashxis qo‘yish usullari ko‘rib chiqiladi. Bosh miya o‘smalari, asosan, bosh miya hujayralarining o‘sishi natijasida yuzaga keladi va og‘ir asoratlarga olib kelishi mumkin. Maqolada o‘smolarni davolash usullari, shu jumladan jarrohlik, radiatsiya terapiyasi va kimyoterapiya kabi zamonaviy metodlar muhokama qilinadi. Shuningdek, bosh miya o‘smalari bilan kurashishda erta tashxis qo‘yish va davolashning ahamiyati ta’kidlanadi. Maqola saratonning bu turi haqida o‘quvchilarga zarur bilimlarni taqdim etishga qaratilgan.