(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim muassasalarida inklyuziv yondashuvni joriy etish, bolalarning individual ehtiyojlari va rivojlanish xususiyatlarini hisobga olgan holda teng imkoniyatlarni taʼminlashning nazariy va amaliy jihatlari yoritiladi. Inklyuziv taʼlim tamoyillariga asoslangan holda, maxsus ehtiyojli bolalarni umumiy taʼlim jarayoniga qoʻshish, pedagoglarning kasbiy tayyorgarligi, muhitning moslashtirilishi, oʻyin va taʼlim faoliyatini differensial tashkil etish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda maktabgacha taʼlimda inklyuziyani samarali qoʻllash orqali barcha bolalarning ijtimoiy moslashuvi, oʻz-oʻzini anglash darajasi va oʻquv jarayonidagi faolligini oshirish imkoniyatlari koʻrib chiqiladi.