(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim muassasalarida inklyuziv taʼlimni tashkil etishning ilmiy-nazariy asoslari, pedagogik va psixologik tamoyillari hamda teng imkoniyatlarni taʼminlashga qaratilgan mexanizmlar tahlil qilinadi. Inkluziyaning bolalar rivojiga taʼsiri, pedagogik muhitni moslashtirish usullari va mutaxassislar hamkorligi koʻrib chiqilgan. Amaldagi muammolar, yechimlar va takomillashtirish yoʻnalishlari ilmiy asosda yoritiladi.