(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim jarayonida STEAM yondashuvining oʻrni va ahamiyati tahlil qilingan. STEAM modeli tabiiy fanlar, texnologiya, muhandislik, sanʼat va matematika integratsiyasiga asoslanib, bolalarning bilish jarayonini faollashtirishi, ijodkorlik va kritik fikrlashini rivojlantirishi taʼkidlanadi. Tadqiqotda maktabgacha yoshdagi bolalarda tajriba, kuzatish, konstruksiyalash va dizayn faoliyatlari orqali muammoli vaziyatlarni hal qilish koʻnikmalari shakllanishi asoslab berilgan. Shuningdek, ushbu yondashuvning pedagogik afzalliklari, metodik imkoniyatlari hamda taʼlim jarayoniga samarali joriy etish shart-sharoitlari yoritilgan. Maqola natijalariga koʻra, STEAM yondashuvi bolalarning intelektual, ijtimoiy-emotsional va texnologik rivojlanishiga erkin oʻyin va tajribaga asoslangan samarali taʼlim muhitini yaratadi degan xulosa berilgan.