(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada Oʻzbekiston maktabgacha taʼlim tizimida sunʼiy intellekt (SI)dan foydalanishning pedagogik va metodik imkoniyatlari tahlil qilingan. Sunʼiy intellekt bolalarning individual rivojlanishini monitoring qilish, interaktiv va farqlantirilgan mashgʻulotlar tashkil etish, pedagogik qarorlarni asoslangan tarzda qabul qilish hamda baholash va nazorat jarayonini takomillashtirishda samarali vosita sifatida xizmat qiladi. Shu bilan birga, SI texnologiyalari pedagoglarning innovatsion salohiyatini oshirish, zamonaviy metodik yondashuvlardan foydalanish va maktabgacha taʼlim sifatini yaxshilash imkoniyatlarini beradi. Maqola amaliyotda SIdan foydalanishning afzalliklari va muammolarini ilmiy jihatdan yoritadi.