(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Liderning boshqaruv koʻnikmalari va yetakchilik qobiliyatlari oʻzaro bogʻliq boʻlsa-da, ular turli maqsad va vazifalarga xizmat qiladi. Boshqaruv koʻnikmalari asosan tashkilot yoki jamoani samarali boshqarish uchun kerak boʻladigan texnik va tashkiliy qobiliyatlarni oʻz ichiga oladi. Bu koʻnikmalar rahbarga jarayonlar va resurslarni toʻgʻri boshqarish imkonini beradi. Boshqaruv koʻnikmalari ish jarayonlarini rejalashtirish, tashkil qilish, nazorat qilish va muvofiqlashtirishga qaratilgan. Loyihalarni boshqarish, moliyaviy nazorat, vaqtni samarali boshqarish kabi aniq koʻnikmalarni talab qiladi. Boshqaruvchi tartib-intizom, reja va siyosatlarga muvofiq ish yuritadi.