(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqola bolaning nutqini rivojlantirishda ota-onalarning interaktiv muloqot va kundalik faoliyatda qoʻllab-quvvatlashining ahamiyatini ilmiy asoslab tahlil qiladi. Psixolingvistik tadqiqotlar va pedagogik tajribalarga asoslanib, muloqotning nutqiy koʻnikmalarni shakllantirishdagi roli, kundalik faoliyat orqali til va ijtimoiy-kommunikativ salohiyatni rivojlantirish usullari koʻrib chiqildi. Maqolada ota-onalarning bolaga savollar berish, fikr almashish va kundalik faoliyatda qoʻllab-quvvatlash orqali nutqini boyitish, ijodiy fikrlash va ijtimoiy koʻnikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati taʼkidlanadi.