(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlari (MTT) va oilalar oʻrtasidagi hamkorlikni tashkil etishning samarali usullari, ota-onalarning pedagogik vakolatlarini rivojlantirish va bolalarning tarbiyaviy rivojlanishiga taʼsiri tahlil qilinadi. Ota-onalarni turli faoliyatlarga jalb etish, tarbiyachi-pedagog ishida ishtirokini taʼminlash, ijtimoiy-pedagogik tayyorgarlik orqali ularning kompetensiyalarini oshirish masalalari yoritilgan. Shu bilan birga, MTT va oilalar hamkorligidagi mavjud muammolar, xususan, ota-onalarning tarbiyaviy masʼuliyatni kamaytirishi yoki faqat moddiy ehtiyojlarga eʼtibor qaratishi kabi holatlar tahlil qilingan