(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha 6–7 yoshdagi bolalarning mantiqiy fikrlash jarayonining psixologik asoslari ochib beriladi. Mantiqiy fikrlashning shakllanishi, unga taʼsir etuvchi psixologik omillar, kognitiv jarayonlarning mazmuni, shuningdek, tafakkurning rivojlanish bosqichlari ilmiy manbalar asosida tahlil etiladi. Mazkur yosh davrida diqqat, xotira, tasavvur, nutq va ijtimoiy muhitning bola tafakkuriga koʻrsatadigan taʼsiri izohlanadi hamda mantiqiy fikrlashni shakllantirish mexanizmlari bayon qilinadi.