(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning ijtimoiy-emotsional va psixologik rivojlanish jarayonlari, ularning shakllanishiga taʼsir etuvchi omillar hamda tarbiyachi va ota-onalarning ushbu jarayondagi oʻrni tahlil etiladi. Maktabgacha yosh psixologiyasining asosiy qonuniyatlari, emotsional barqarorlik, muloqot koʻnikmalari, empatiya, oʻzini anglash va oʻzini boshqarish kabi kompetensiyalar yoritilgan. Maqolada shuningdek, zamonaviy yondashuvlar va mahalliy pedagogik-amaliy tajribalar asosida tavsiyalar berilgan.