(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqolada oʻrta yosh guruhidagi maktabgacha taʼlim tashkiloti bolalarida nutq madaniyatini rivojlantirish jarayonida didaktik oʻyinlardan foydalanishning pedagogik-psixologik asoslari tahlil qilinadi. Didaktik oʻyinlarning tuzilishi, ularni nutqiy koʻnikmalarni shakllantirishga yoʻnaltirish mexanizmlari, pedagogning oʻyin jarayonidagi boshqaruv faoliyati hamda bolaning yosh xususiyatlariga moslashtirilgan metodik yondashuvlar ilmiy asosda yoritiladi.