(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida musiqaviy didaktik oʻyinlarning bolalarni ijtimoiylashtirishdagi oʻrni, ularning psixologik, pedagogik va metodik ahamiyati, davlat talablari bilan uzviy bogʻliqligi hamda musiqa rahbari va tarbiyachining hamkorlikdagi faoliyati ilmiy asosda yoritiladi. Musiqaviy oʻyinlarning ijtimoiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi mexanizmlari, yosh xususiyatlari bilan bogʻliqligi va amaliy qoʻllash imkoniyatlari batafsil tahlil qilinadi.