(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida ota-onalar bilan samarali hamkorlikni yoʻlga qoʻyishning pedagogik va psixologik omillari tahlil qilinadi. Ota-onalarning taʼlim jarayonidagi ishtiroki bola rivojlanishining uzluksizligini, ijtimoiy-hissiy moslashuvini va pedagogik jarayon samaradorligini taʼminlaydi. Tadqiqot xalqaro oilaviy ishtirok modellari hamda oʻzbek oilaviy-pedagogik anʼanalariga tayangan holda hamkorlikni shakllantiruvchi asosiy tamoyillarni yoritadi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, samarali hamkorlik ochiq muloqot, madaniy sezgirlik va pedagog–ota-ona oʻrtasidagi ishonchga tayanadi. Maqola yakunida hamkorlikni mustahkamlash boʻyicha amaliy tavsiyalar beriladi.