(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda tasavvur va ijodiy fikrlashni rivojlantirishning xususiyatlari, uning yoshga qarab oʻzgarishi va oʻyinlar hamda ijodiy faoliyat orqali shakllanishi tadqiq etilgan. Ishda bolalarning ixtiyoriy va bexohlarsiz tasavvuri, nutq va kommunikativ faoliyatning ahamiyati, shuningdek, tasavvur vositalari va metodlari batafsil bayon qilinadi. Maqola pedagoglarga maktabgacha yoshdagi bolalarda fantaziya va ijodiy qobiliyatni rivojlantirish boʻyicha tavsiyalar beradi.