(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkiloti pedagoglarining kasbiy kompetentligini rivojlantirish jarayonida akmeologik yondashuvning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida kasbiy akme profili, individual rivojlanish trayektoriyasi va monitoring tizimiga tayangan holda maxsus akmeologik metodika ishlab chiqildi. Ushbu metodika pedagoglarning innovatsion, refleksiv, kommunikativ va metodik kompetentliklarini sezilarli darajada rivojlantirishini koʻrsatdi. Akmeologik yondashuv pedagogning kasbiy yetuklikka erishish jarayonini tizimli boshqarish va taʼlim sifatini oshirishning samarali vositasi sifatida asoslandi.