(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabga tayyorlov guruhi tarbiyalanuvchilarini ekologik qadriyatlar vositasida tevarak-atrof bilan tanishtirish metodikasini takomillashtirish masalalari koʻrib chiqilgan. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida bolalarda ekologik tushuncha va qadriyatlarni shakllantirish, tabiat bilan toʻgʻri munosabatda boʻlish koʻnikmalarini rivojlantirish, tevarak-atrofni muhofaza qilish boʻyicha ongli munosabatni tarkib toptirish yoʻllari tahlil etilgan. Maqolada ekologik tarbiya jarayonida interaktiv metodlar, amaliy mashgʻulotlar, oʻyin faoliyati va loyihaviy ishlardan foydalanish samaradorligi asoslantirilgan. Shuningdek, maktabgacha taʼlim muassasalarida ekologik muhitni yaratish, ota-onalar bilan hamkorlik qilish va pedagoglarning malakasini oshirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari maktabga tayyorlov guruhida ekologik qadriyatlar asosida tarbiyalash metodikasini takomillashtirish boʻyicha amaliy tavsiyalar beradi.