(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Termitlarning tarqalishi so‘nggi yillarda ularning tabiiy ekotizimlarga va qurilgan tuzilmalarga zararli ta’siri tufayli dolzarb muammoga aylandi. Termitlar katta koloniyalarda yashaydigan va yog‘och va boshqa o‘simlik materiallari bilan oziqlanadigan ijtimoiy hasharotlar bo‘lib, yog‘och inshootlarga va ekinlarga katta zarar etkazadi. Ushbu maqolada termitlarning tarqalishi va ularning yashash sharoiti haqida ilmiy izlanishlar olib borilgan ma’lumotlar bayon etilgan.