(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada Tizimli-vaziyatli yondoshuv — bu rahbarning boshqaruv faoliyatini tizimli tarzda tashkil qilishga asoslangan yondoshuv bo‘lib, har bir vaziyatni alohida ko‘rib chiqish va unga mos keladigan qarorlar qabul qilishni nazarda tutadi. Tizimli yondoshuv rahbarning barcha tizimlar (ma’muriyat, o‘qituvchilar, ota-onalar, bolalar va boshqa manfaatdor tomonlar) bilan aloqalarini muvofiqlashtirishga imkon beradi. Vaziyatli yondoshuv esa, rahbarning o‘sha paytdagi mavjud sharoitlarga qarab, muayyan qarorlar qabul qilishiga asoslanadi