(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida kam sonli bolalardan iborat guruhlarlar bilan ishlashning nazariy-metodik asoslari, tarbiyachining pedagogik kompetensiyasi va bolalarda barqaror qiziqish hosil qilish mexanizmlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda kam sonli bolalardan iborat guruhlar faoliyati orqali tarbiyalanuvchilarning kognitiv, ijtimoiy-emotsional va kommunikativ rivojlanishini faollashtirishga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuvlar yoritilgan. Shuningdek, o‘yin texnologiyalari, tadqiqot faoliyati, individual-motivatsion yondashuv va rag‘batlantirish metodlarining samaradorligi taqqoslanadi. Maqolada tarbiyachining boshqaruvchanlik qobiliyati, pedagogik muhitni to‘g‘ri tashkil etishi, guruh ichidagi o‘zaro hamkorlik dinamikasini boshqarishi va qiziqishni qo‘llab-quvvatlashda zamonaviy didaktik vositalarning o‘rni alohida ko‘rsatiladi. Olingan ilmiy xulosalar maktabgacha ta’lim tizimida kam sonli bolalardan iborat guruhlar metodikasini yanada takomillashtirishga amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.