(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ong jarayonining asosiy psixologik komponentlari — idrok, xotira, tafakkur, diqqat va tasavvur jarayonlarining shakllanishi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Bolalarning ong rivojiga ta’sir etuvchi omillar, shuningdek, pedagogik muhit, o‘yin faoliyati va kattalar bilan muloqotning ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot mazkur jarayonlarning bolaning intellektual, hissiy va ijtimoiy rivojlanishiga ta’sirini ochib beradi.