(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu tezis 3–6 yoshli bolalarning ijtimoiy-koʻnikmalarini va kommunikativ rivojlanishini tizimli yondashuv orqali oʻrganadi. Erta bolalik davri shaxsning ijtimoiy va hissiy intellektini shakllantirishda eng kritik bosqich sifatida qaraladi. Tezisda bolalarning nutq rivoji, muloqot madaniyati, hamkorlik qobiliyati va guruhdagi oʻzaro taʻsir jarayonlari tahlil qilindi. Shuningdek, pedagogik strategiyalar va ota-onaning muloqotdagi roli, bolalarning ijtimoiy moslashuvi va psixologik barqarorligiga taʻsiri oʻrganildi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, interaktiv pedagogik yondashuvlar, individual va guruh mashgʻulotlari, shuningdek, ota-onaning faol ishtiroki bolalarning kommunikativ va ijtimoiy qobiliyatlarini sezilarli darajada rivojlantiradi.