(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola maktabgacha taʼlim tashkiloti direktorining moliyaviy savodxonligini rivojlantirishga oid dolzarb masalalarni tahlil qiladi. Maʼqsad – direktorning moliyaviy boshqaruv, byudjetni rejalashtirish va hisobdorlik sohasidagi bilim va koʻnikmalarining taʼlim sifati hamda muassasa samaradorligiga taʼsirini oʻrganish. Maqolada, shuningdek, Singapur va Finlyandiya kabi rivojlangan davlatlarning ilgʻor tajribalari asosida maktabgacha taʼlim tashkilotlari direktorlarining moliyaviy mustaqilligini oshirish, shaffoflik va hisobdorlikni taʼminlash boʻyicha ilmiy asoslangan tavsiyalar taqdim etilgan.