(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada amaliy fanlarni oʻqitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalangan holda talabalarda kasbiy kompetensiyani rivojlantirishning asosiy mexanizmlari yoritilgan. Amaliy mashgʻulotlarning taʼlim jarayonidagi oʻrni, ularning samaradorligini oshirish omillari, oʻquvchilarni real ishlab chiqarish muhitiga yaqinlashtirish imkoniyatlari hamda kompetensiya asosida taʼlimni tashkil etish tamoyillari tahlil qilinadi.