(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar, taʼlim sifatini oshirish va raqobatbardosh kadrlar tayyorlash jarayonida direktor oʻrinbosarining oʻrni va roli yoritilgan. Maktabgacha taʼlim tashkiloti direktor oʻrinbosarining kasbiy kompetensiyasi tarkibiy qismlari — pedagogik, metodik, boshqaruv, innovatsion va kommunikativ koʻnikmalar taʼlim sifatini taʼminlashda muhim omil sifatida tahlil qilingan. Shuningdek, kasbiy kompetensiyani rivojlantirish uchun zarur boʻlgan pedagogik shart-sharoitlar, jumladan metodik qoʻllab-quvvatlash, innovatsion texnologiyalarni joriy etish, ijodiy muhitni shakllantirish, hamkorlikni yoʻlga qoʻyish va monitoring tizimini takomillashtirish kabi jihatlar ilmiy asosda yoritilgan.