(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maktabgacha yosh shaxsni shakllantirishning eng muhim bosqichi hisoblanadi va u moliyaviy savodli shaxsni shakllantirish uchun zarur bo’lgan, uning keyingi rivojlanishi uchun asos bo’ladi, bu mas’uliyat, ehtiyotkorlik, irodali fazilatlar, qiziqish, bilish faoliyati, hissiy tajribaga ochiqlik va hamdardlik kabi individual psixologik xususiyatlarni o’z ichiga oladi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolaning moliyaviy savodxonlikni shakllantirishda xorijiy tajribalarni tahlili haqida hamda kerakli ma’lumot va tavsiyalar asosida aniq yo‘nalishlarni belgilab olish, mahalliylashtirish.