(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
An’anaviy ma’ruza va seminarlar orqali o‘qitish uslublari, odatda, talabani passiv tinglovchi sifatida shakllantirib, uning mustaqil fikrlashi, klinik tafakkuri va amaliy qaror qabul qilish ko‘nikmalarini yetarli darajada rivojlantirmaydi. Shu boisdan, dunyo bo‘yicha yetakchi tibbiy ta’lim muassasalari tomonidan talaba markazli yondashuv asosida qurilgan innovatsion o‘quv modellari keng joriy etilmoqda. Talaba markazli yondashuvda o‘quv jarayonining markazida o‘qituvchi emas, balki talabaning o‘zi, uning faolligi, tanqidiy fikrlashi, mas’uliyatli qaror qabul qilish qobiliyati turadi.