(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2025)
Organizmda vujudga keluvchi ko‘pgina kasalliklar yallig‘lanish bilan kechadi va bunday holatlarda ko‘pincha sintetik dori vositalaridan foydalaniladi. Lekin bunday vositalarning organismga salbiy ta’sirlari ko‘p bo‘lgani uchun hozirgi vaqtda tabiiy mahsulotlardan birmuncha samaraliroq. Shu maqsadda tabiiy o‘simliklardan olingan yallig‘lanishga qarshi hususiyatga ega bilogik faol moddalarni o‘rganish va tibbiyiotga keng tatbiq qilish yo‘lga qo‘yilmoqda..